Sunday, 20 November 2011

Between AFIQAH and PONGPONG

Assalamualaikum..
berfikir sejenak

  Title hari ni macam pelik. Hehe. Tapi siyesly, aku ade benda nak diceritakan berkenaan ini. Dua2 sama ade, Afiqah atau Pongpong, keduaduanya adalah aku. Orang yang same, tinggal di muka bumi Allah ini. Hmm... Secara tetiba je aku terfikir untuk buat entry ni.. Aku mula terfikir ape motif aku, semua classmate #akurase panggil aku dengan nama PongPong. Nama tu aku letak kat myspace #yang dah delete yang masa tu semua gila dengannya.. Sampai la kat sekolah pun, orang still panggil pongpong.. cdt: acu yang panggil aku ngan benda tu sejak kecik :P


  Entahla, sejak aku dah bukan lagi budak sekolah, banyak benda jugak buat aku bukak mata balek. Betul ke cara aku, sebab nama tu sebenarnya takde maksud pape pun. Bila dah masuk ke U ni, sape je pernah panggil aku pongpong.. #bagus je kalau korang panggil Afiqah Akmal, terserlah maksudnya..Memang tak laa.. Hehe. Aku pun tak pernah suruh. Bila semalam, contact ngn kawan lame sekola dulu, aku rase cam lain pulak bila orang panggil aku pongpong.. #tapi jangan terasa hati, aku masih Afiqah aka PongPong yang korang kenal. Cuma dalam jiwaraga aku ni je la terasa lain pulak. Berdebat dalam hati aje.


#Pada yang pernah panggil aku pongpong, truskan.. Jgn risau, aku tak pernah marah pun.. Ni hanya aku dalam diri sendiri je.. 

p/s:
 1.sekarang ni, rajin pulak buat online purchasing, same2 gila ngan housemate.. :p
2. selamat kembali menjadi student U pd budak2 UITM, walaupun sy bukan salah seorang dr mereka tetapi UITM tetap di hati XD